پژوهشگران جوان

  • خانه 

بارگزاری جزوه مربوط به " معرفی منابع تفسیر و علوم قرآنی "

16 بهمن 1398 توسط سميره صيادي

معرفی منابع تفسیر و علوم قرآنی بصورت پاورپوینت

نمایش فایل های پیوست:

  • tafsisi.pptx (6.5 مگابایت)
 نظر دهید »

چکیده مقاله با موضوع نقش آموزه های قرآنی و دینی در کاهش بلایای طبیعی نویسنده: موسی کاظم زاده- پژوهشگر حوزه فرهنگ، دین و رسانه

21 دی 1398 توسط سميره صيادي

در فرهنگ اسلامی گناه باعث بلاست و بلا، تذکر و هشدار خدای رحمان است که عده ای با مشاهده بازتاب طبیعی اعمال زشت خود در عالم، توبه می کنند و بازمی گردند و خود را از ادامه مسیر هلاکت بارو نابود کننده ی گناه، و از شقاوت ابدی دور می کنند. لذا بلایا، هشداری از روی رحمت خداست و دعوتی عملی برای جامعه ی گناه آلود است که دامنی بتکانند. بلازدگی عمومی، جراحی تلخ جامعه آلوده و معلول گناه زدگی عمومی است. بلای خدا تذکری عمیق برای آنهایی است که گوش شنیدن نداشته اند، تا شاید با چشیدن بیدار گردند. بلا در معارف اهل بیت، هدیه و نردبان ترقی برای مومن ، و کفاره و عامل پاکسازی برای گنهکاران ، کیفری هشداردهنده برای دیگران است. قرآن برای موضع گیری در برابر بلایا ، دیدگاهی خاص و راهی روشن و پرفایده ارایه می دهد. این که در ارزیابی هایمان ، بلا را عامل گناه معرفی نماییم، انتقاد خشم آلود قرآن را دربر دارد. زیرا قرآن، انسانها را به سوی بازگشت، توبه و پندپذیری در مقابل بلا دعوت می کند. قرآن، بلا را در سایه ی گناه می داند. و عامل هر گرفتاری را ، گناه فرد گرفتار و اطرافیان او می داند و بس!  و توصیه می نماید که با مشاهده ی بلا، تنها یقه ی گناه و گنهکاران را بگیرید.

در فرهنگ دینی، مسبب حوادث طبیعی، گنهکاران جامعه و همراهان و زمینه سازان آنها و راضیان به کار آنها هستند. در فرهنگ قرآنی؛ نظریه پردازان گناه، قانونگذاران حمایت از گناه و ترویج دهندگان فساد و گناه، عامل تمامی بلایای اقتصادی، فرهنگی، و طبیعی معرفی می گردند.

حقیقت دنیا؛ در آمیخته بلا، فنا و تلخی هاست و این میدان امتحان و عرصه ی رشد و حرکت است. این حرکت جای آرامش و آسایش و لذت دائمی نیست. دنیا، محل تولد و رشد و تکامل جسمی و روحی انسان، و نیز جایگاه شکوفایی استعدادهای ذاتی و فطری انسانها و همه ی موجودات است و این شکوفایی، جز با تحرک و تکاپو و خروج از ایستایی و سکون دست یافتنی  نیست. حوادث هر چقدر بزرگ و سنگین باشند، به نسبت بزرگ و سنگینی، انسان و جامعه را به حرکت و تکاپو وادار می کنند. چرا که بلادیده جز عکس العمل چاره ی دیگری ندارد و حتی سکون و سکوت در برابر حادثه نیز اثرگذار و تعیین کننده می گردد.

اما آنچه بعد از وقوع حوادث بزرگ مهم است، نوع انتخاب گزینه ها و کیفیت انفعال و عکس العمل انسان هاست که به رشد یا سقوط مضاعف آنان منجر می شود.

در ابتدای این مقاله ضمن تعریف طبقه بندی بلایای طبیعی و انواع بلایای طبیعی در ایران و جهان به بررسی بلایای طبیعی از دیدگاه قرآن و آموزه های دینی و اسلامیو وظیفه ی مردم بعد از مشاهده ی عذاب و بلایای طبیعی ، به مهمترین حوادث طبیعی مخرب و مرتبط با علوم زمین از جمله سیل، زلزله، زمین لغزش، خشکسالی و ….. در پایان با آشنایی به روش های پیش بینی و پیشگیری به ارایه ی راهکار و نتیجه گیری پرداخته شده است.

کلیدواژه ها: قرآن، باورهای دینی، بلایای طبیعی، آموزه های قرآنی و دینی، کاهش بلایا، حوادث، اعمال، امتحان، صبر، استقامت

 نظر دهید »

حجاب از دیدگاه شهیدمطهری

12 تیر 1396 توسط سميره صيادي

زن افزون بر رسالت و مسئولیت تربیت نسلی مومن و متعهد، رسالت حضور در صحنه های اجتماع را نیز دارد. اما قدرت های جهانی معاصر و اندیشه های عصر جاهلی با اهداف غیر انسانی وبا دگرگون ساختن موضع اجتماعی زن و تبدیل کردن او به موجودی هوس آفرین، بزرگترین ظلم و بی حرمتی را بر شخصیت زن وارد کرده اند. بنابراین زن گاه به شکل کالایی در جامعه و زندگی مرد نمود پیدا کرده و بیداری، اراده و منش انسانی او با تیغ جهالت گردن زده می شد و دیگر گاه با حضوری عریان که به شکستن حریم عفاف او والقای آزادی های حیوانی به وی منجر می گشت در جهت تمایلات شهوانی جامعه عرضه می شد.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی و بازنگری حقایق دینی واحکام قرآن در بازسازی شخصیت زن، مسأله ی حضور زن در جامعه وچگونگی آن مطرح شد که مهمترین بحثی که در تبیین و تحدید آن نقشی بنیادین داشته و دارد، ” مسأله ی حجاب ” است.

حجاب در زبان عرب، به پوششی اطلاق می شود که مانع از دیدن شیء پوشانده شده است و از دیدگاه شهید مطهری عبارت است از پوششی که زن باید در مقابل نامحرم استفاده کند و از جلوه گری و خودنمایی بپرهیزد.

از دیدگاه متفکر شهید، فلسفه ی پوشش زنان و فلسفه ی محدودیت هایی که حجاب اسلامی ایجاد می کند، عبارتند از: ارزش و احترام به زن، امنیت و آرامش زن، مبارزه با نفس و استحکام پیوند خانوادگی. اما مخالفان برای اینکه طرفداران و مبلغان مذهب را به انزوا بکشانند و دست خود را به تجاوز به حریم عفت زنان بازگذارند، وسوسه ها وشبهاتی مانند حجاب مانع آزادی و کار و اینکه عامل عقب ماندگی و ظلم به زن است را مطرح کرده اند و در ذهن زنان القا کرده و خواستار آنند که خود زنان علیه شرایط موجود در احکام فقهی الهی دین به قیام برخیزند.

پدیدآورنده: زینب جعفری- مربوط به فراخوان شهید مطهری(رحمة الله )- مدرسه علمیه النفیسه(علیهاسلام )،سال1386،25 صفحه

 نظر دهید »
اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

پژوهشگران جوان

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع
  • بصیرت
  • معرفی کتاب مرتبط با همایش دین و حوادث طبیعی
  • مهارت پژوش
  • مهارت پژوش
  • ولایت فقیه
  • چکیده مقالات
  • چکیده پایان نامه ها
  • گام دوم انقلاب

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس