پژوهشگران جوان

  • خانه 

چکیده تحقیق پایانی

25 بهمن 1397 توسط سميره صيادي

در عصر حاضر زن در جامعه نقش قابل توجهی دارد. همچنین در خانواده نیز نقش های مهمی چون مادری وهمسری را ایفا می کند.با وجود تحولات عظیمی که در جامعه به وجود آمده مسلما زنان که نیمی از منابع انسانی بشمار می روند تحت تاثیر این تحولات قرار گرفته و امروزه درصد زیادی از زنان به بازار اشتغال راه یافته اند. بنابراین می خواهیم بدانیم زنان که در پیشبرد اهداف توسعه اقتصادی-اجتماعی وسیاسی نقش بسزایی دارند، آیا می توانند در محیط خانواده هم به همان نسبت موثر واقع شوند،روش تحقیق به اعتبار ماهیت اجتماعی-دینی است وروش تحقیق به صورت توصیفی وتحلیلی وروش جمع آوری مطالب به صورت فیش برداری از کتابهای معتبر کتابخانه ای وسایر منابع اطلاعاتی بوده است. هدف اصلی  ما بررسی اشتغال زنان وتأثیرآن برروابط زوجین از دیدگاه اسلام می باشد و اینکه اشتغال زنان بر روابط زوجین از دیدگاه اسلام چگونه تبیین می شود و دیدگاه اسلام به مسئله اشتغال زنان و روابط زوجین چیست  و همچنین تأثیرات مثبت ومنفی اشتغال زنان برروابط زوجین چیست. به نظر می رسد  اشتغال زنان در بهبود شرایط مالی خانواده نقش بسزایی داشته  وباعث بهبود روابط زوجین می شود اما به نظر می رسد در بعضی موارد ممکن است تأثیر منفی هم داشته باشد.

کلید واژه:1- اشتغال2- زنان3- روابط زوجین.

 

 

 نظر دهید »

تحقیق پایانی باعنوان: نقش تربیت دینی خانواده در مقابله با تهاجم فرهنگی

19 آبان 1397 توسط سميره صيادي

 

 نظر دهید »

چکیده تحقیق پایانی باعنوان: نقش تربیت دینی خانواده در مقابله با تهاجم فرهنگی

19 آبان 1397 توسط سميره صيادي

 حیات بشری همواره بافرهنگ توام بوده است و جامعه ای که فرهنگ مخصوص به خود ندارد، مرده است. فرهنگ بالنده برای تکامل باید با سایر فرهنگ ها و جذب عناصر مثبت آن توانایی تبادل داشته باشد. بنابراین، تمام فرهنگ ها باید در تعامل با یکدیگر باشند، اما گاهی مجموعه سیاسی یا اقتصادی برای رسیدن به مقاصد خاص واسارت یک ملت به بنیان های فرهنگی آن ملت هجوم می برد و باورهای تازه ای را به زور به قصد جایگزینی برفرهنگ ها وباورهای ملی آن ملت وارد می کند. در این صورت مقاوم سازی نسل در برابر توطئه ها وقطع زمینه های تهاجم پذیری، در درون خانواده ها وبا تربیت صحیح فرزندان امکان پذیر است.

بنابراین باهدف ترسیم نقش خانواده کم موثرترین عامل انتقال فرهنگ و رکن بنیادی جامعه است، علاوه بر بررسی ابزار تهاجم فرهنگی و راه های مقابله با آن، شاخص ها و ویژگی های مهم محیط خانواده را در این رویارویی معرفی نمایم. نتایج بررسی نشان می دهد از آنجا که انسان ها در خانواده به هویت و رشد شخصیت دست می یابند و فقط در خانواده های سالم می توانند به تکامل معنوی و اخلاقی برسند، از این رو خانواده تنها عامل کمال بخش، آرامش وبالندگی اعضای خویش است بلکه در تحولات اساسی جوامع نقش عمده ای ایفا می کند و مذهب و آموزش و حکومت نیز از عملکرد خانواده متأثر می شوند.

در زمینه مقابله با تهاجم فرهنگی نیز خانواده ها می توانند با تربیت دینی فرزندان نقش خطیرخود را در جامعه به خصوص جامعه اسلامی به ظهور برسانند.

کلیدواژه ها: تهاجم فرهنگی، تبادل فرهنگی، تربیت دینی، تربیتن اسلامی

 نظر دهید »

اسلام و بهداشت روان

12 تیر 1396 توسط سميره صيادي

بهداشت و سلامت روان عبارتست از شیوه های پیشگیری یا کاهش بیماری های روانی و اختلالات رفتاری و نیز افزایش کارایی و توانمندی در فکر، احساس و عمل. این موضوع از جمله اموری است که اسلام با نظام جامع ، هماهنگ و دقیق خود نمی تواند نسبت به آن بی توجه باشدو در زمره ی آموزه های متعدد، متنوع و فراوان خود که گستره ی وسیعی از شئون فردی و اجتماعی را در برمی گیرد، از این مهم غفلت نموده باشد. بیماری ها و فشارهای روانی و رفتارهای نابهنجار فردی و اجتماعی، مرتبط با بینش ها، باورها و اعتقادات افراد بوده واحصاء برنامه ی اسلام در پیشگیری از این بیماری ها و مشکلات تأمین و ارتقای سلامت روان، می تواند از جامعیت آموزه های دین خاتم حکایت کند.

امروزه زندگی پر اضطراب و دلهره که آرامش انسانی را سلب نموده و او را گرفتار آزارها و مشکلات فراوان روانی نموده است، نمی تواند با فراموشی ذکر و یاد خداوند به عنوان تنها منبع اصلی آرامش بخش در میان انبوه اشتغالات و گرفتاری های زندگی روزمره بی ارتباط باشد. چرا که در آموزه های دینی شاهد آن هستیم که چنین تحذیر و تذکر داده می شود که ” همانا خداوند به قسط و عدل خویش، آسایش و راحتی مردم را در شناخت و یقین به خودش و رضا به قضایش قرار داده و اندوه و حزن را در شک و باورنداشتن به خدا و رضایت نداشتن به حکم او، نهفته است.”

بر این اساس، رفتارهایی از قبیل توکل به خداوند، صبر، دعا، زیارت و… می تواند از طریق ایجاد امید و افزایش نگره های مثبت، موجب آرامش درونی فرد شوند. لذا می توان بر پایه ی آموزه های اسلام، در انسان حائز سلامت و بهداشت روانی، ویژگی هایی همچ.ن عبادت، ذکر، حسن خلق و… را جستجو کرد.

پدیدآورنده: ایران محمدآبادی- استاد راهنما: حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد سلطان مرادی - سال1387- 156 صفحه

 نظر دهید »
اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

پژوهشگران جوان

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع
  • بصیرت
  • معرفی کتاب مرتبط با همایش دین و حوادث طبیعی
  • مهارت پژوش
  • مهارت پژوش
  • ولایت فقیه
  • چکیده مقالات
  • چکیده پایان نامه ها
  • گام دوم انقلاب

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس